Sunday, 28 April 2013

Garlic Complex Shaklee - Buang Angin Dalam Badan

Alhamdulillah, akhirnya Garlic Complex restock juga di branch. Punyalah seronok rasanya! Garlic Complex ini sangat berkesan untuk buang angin dalam badan bagi saya sekeluarga. Bukan itu saja, Garlic ini pun merupakan antibiotic semulajadi yang tiada bahan chemical bahkan selamat untuk tubuh badan kita.

Sebelum ini, saya berikan garlic ini kepada abah yang selalu mengadu banyak angin dalam badan katanya.

Bila banyak angin dalam badan, perut terasa kembong, kepala terasa pening disebabkan angin yang tak lepas keluar dari badan.

Setelah saya pulang ke Sabah, beberapa hari kemudian, saya bertanyakan keadaan abah di kampung, memang sangat berbaloi! Usaha saya tidak sia-sia. Pada hari pertama dan kedua abah makan, katanya tiada rasa apa-apa kesan pun pada tubuh badannya. Malah mak turut berhenti makan Garlic sebab katanya langsung tiada kesan! Ayah saya bukan orang yang mudah melatah, lalu dia teruskan makan Garlic Complex seperti yang saya sarankan kepadanya..

Alhamdulillah, pada hari ketiga, kata abah, tubuhnya mula mengeluarkan angin... Hihi... Jangan bayangkan angin itu keluar dari bulu roma, tetapi keluar dengan cara bersendawa dan berkentut sahaja... :)

Kata abah, pada hari ketiga dia makan Garlic, dia mula sendawa tidak berhenti, dan asyik rasa mahu membuang angin sahaja! Pada hari keempat, abah rasa sungguh seronok kerana tubuh badannya terasa ringan, berkebun pun cergas, nak solat pun lega sahaja rasanya. ;) Syukur Alhamdulillah...

Itulah pengalaman abah saya, dan kami sekeluarga menggunakan Shaklee. Bidadari Kecil juga tidak banyak meragam dan boleh dikatakan tidak pernah kembung perut selepas ibunya ini mula menggunakan produk Shaklee! Malah dia semakin cergas dan pintar! ;) Kami sudah jatuh cinta dengan Shaklee! Anda bagaimana? :) Jom cuba!