Monday, 21 January 2013

PENYAKIT KANSER PANGKAL HIDUNG?



" Baru semalam aku tau yang Doktor mengesahkan kawanku kena

Kanser Hidung

   Aku macam tak boleh terima kenyataan tu, dan apatah lagi kawanku...bila aku dapat tau dia kena kanser hidung, Stage 2, aku terbayangkan dia yang baru kahwin dan mempunyai baby boy yang baru 5 bulan....Ya Allah, macammana aku nak tolong dia??? Selama ni dia memang ada resdung..teruklah jugak.....tapi hari tu telinga dia bernanah...pastu bila dia bersin kuar darah......dia ingat hanya masalah resdung....bila pergi HUKM, doktor amik sampel darah dia...dan semalam resultnya... dia didapati kena Kanser Hidung.....husband dia pun kawanku jugak....kami sama-sama satu ofis....aku belum bersedia nak bertemunya, aku takut dia belum bersedia untuk bertemu dgn semua orang, kata husband dia, kawanku asyik menangis jer....maybe dia kena buat KIMO therapy lepas ni....Ya Allah, kesiannya kat anak dia....yang masih memerlukan kasih sayang seorang ibu....Korang boleh tak bagi pendapat...macammana dan bagaimana aku nak tolong dia?? Ada apa-apa ubat tak yang boleh mengubatinya???"  Sumber Drama Queen 

Jika situasi ini adalah anda, apakah yang anda akan lakukan?

Kanser ini amat sukar dikesan pada peringkat awalnya. Info dari sini.

Bahagian 'naso' (hidung) dan 'faring' (tekak) adalah kawasan kanser ini kerap terjadi. Boleh merebak ke bahagian tulang atas/belakang dan paru-paru.

Punca penyakit:

- Genetik
- Jangkitan virus Estein Barr yang terdapat pada alam sekitar
- Mereka yang terlalu banyak memakan ikan salai/kering

Simptom:

1. Pembengkakan pada salah satu bahagian atas leher (kelenjar)
2. Pendarahan yang sedikitpada hidung yang berlaku secara tiba-tiba
3. Keluar kahak berdarah
4. Hidung akan tersumbat sebelah
5. Kepekakan pada sebelah telinga
6. Mata juling dan rabun sebelah

Biasanya Doktor akan suggestkan pesakit untuk menjalani rawatan kimoterapi yang mana, semua sel dalam badan akan DIMUSNAHKAN!

Pesakit yang menjalani kemoterapi dan radioterapi tetapi selepas itu penyakit berkenaan menyerang kembali perlu menjalani pembedahan.

Jika masalah terjadi di leher, pembedahan membuang bahagian diserang kanser akan dilakukan manakala jika di hidung, pesakit akan menjalani prosedur endoskopi.

Lebih kurang 70%s pesakit kanser hidung mempunyai bengkak di leher yang berbentuk berbiji-biji. Sumber disini.  

Kesannya, pesakit akan menjadi semakin kurus dan botak. Sebenarnya, menurut Dr Tamilselvan kebanyakan penyakit berpunca daripada sama ada imun kita terlalu tinggi atau terlalu lemah. Maklumat lanjut, klik

Apabila seseorang itu menghidap kanser, banyak sistem imunisasi badan yang mati disebabkan oleh rawatan kimoterapi. 

Jadi, kita perlukan sesuatu yang boleh mengimbangi dan menguatkan sistem imunisasi 
dalam badan supaya ia dapat bertindak mengesan virus jahat dan melawan penyakit.

Suplement yang sesuai ialah;



1. VIVIX - Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular, menolong/membantu/menjaga/memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imunisasi badan, kesihatan sendi, perlindungan anti oksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular, serta memelihara kesihatan pengidap. (dengan mengambil 1 sudu VIVIX, 2x sehari)

2. NUTRIFERON - Mempertingkatkan sistem imunisasi badan (2 sachet, 2x sehari)

3. VITA E - Melindungi sel-sel dari radikal bebas dan menghalang pertumbuhan sel KANSER! (2 biji, 2 kali sehari)

Baca juga ;
Ketabahan Pesakit Kanser
Kanser Pangkal Hidung 2
Jangan Ambil Mudah Hidung Berdarah
Kanser Telinga, Hidung, Tekak Masih Boleh Dirawat
Dr. Mercola : Kemoterapi Membunuh Bukan Menyembuh

------Masih mahu kemo? Pilihan di tangan anda!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.