Friday, 4 October 2013

Kuruskan badan dengan Lecithin, Omega dan Alfalfa Shaklee

Siapa yang tak mahu kurus?
Hmnn teh tarik, kek coklat, ais krim takkanlah kita nak tinggalkan?

Betul tu, tapi dengan amalan pemakanan hidup yang sihat, badan anda takkan lesu dan menggelebeh lagi.

Dengan pengambilan makanan nutrisi seperti Shaklee umpamanya, tentulah anda akan lebih berkira-kira untuk memakan makanan yang tidak sihat kadar keselamatannya, kebersihan dan khasiatnya.

Ia umpama memiliki wang seribu dan berbelanja kurang dari seribu. Takkanlah anda akan berbelanja lebih dari seribu ? Sedangkan pendapatan and hanyalah seribu.

Takkanlah anda akan makan segala junk food dan fast food supaya Shaklee ini dapat cover kesilapan pemilihan makanan yang anda lakukan.

Ingat ya, nutrisi adalah supplement iaitu pelengkap kepada pemakanan kita. Bayangkan kita ambil makanan yang penuh khasiat, sedikit junk dan kafein, ya Shaklee ini mungkin berupaya membantu anda pada keadaan ini berbanding anda mengambil fast food setiap masa.

Pilihan makanan juga penting. Jauhi makanan berlemak da berminyak. Bersih lagi suci dianjurkan oleh ummat islam amatlah bertepatan dengan makanan kesihatan.

Cuba tengok timur tengah, Negara mereka sangat kaya dengan makanan kesihatan seperti kurma, badam dan madu. Mereka tak perlukan Shaklee pun sebab makanan semulajadi mereka memang menyihatkan mereka. Tapi yang merisaukan sekarang adalah kemasukan makanan fast food dari barat ke sana. Kurma dan madu takkan dapat membatu dah sekiranya Encik Arab ni makan Sneakers, minum Cola, makan pizza berkeju disalut rempah msg, mi segera dan seumpamanya makanan yang tidak menyihatkan.

Pendek kata, pengawalan pemakanan itu mustahak.

Lecithin
- memecahkan lemak badan dan mengurangi lemak yang tersendat.
- bakar dan cairkan lemak terutamanya kolestrol.

Omega
- kalori tambahana dibakar menjadi tenaga dan bukan lemak.
- ia meningkatkan metabolisma badan.
- membakar lemak dengan kadar yang cepat.

Alfalfa
- ha, setelah lemak dilincirkan, berilah tugas kepada Alfalfa ini untuk membuang kesemua lemak itu tadi :)
- berfungsi menurunkan berat badan.
- sebagai nyahtoksin dan mencucu usus.
- mengelakkan sembelit.

Jom buang lemak dengan gaya hidup sihat! Alfalfa, Lecithin dan Omega diterbangkan khas dari Amerika untuk membantu anda.

Jom!


Berminat? Hubungi saya ya :)

Ummu Ain/whatsapp: 013 6463442 (Id : 881669)
Blog : http://bidadarikecilsayang.blogspot.com
Emel : bidadarikecilsayang@gmail.com
FB Page : https://www.facebook.com/bidadarikecilblog 



Info tambahan

Ujikaji Lecithin Shaklee



Sumber Omega yang utama




Pohon Alfalfa