Wednesday, 30 January 2013

Anak Saya Suka Baca Buku? Bagaimana Caranya?

Bacakan buku untuk anak anda sejak dari dalam kandungan!

Ramai ibu bapa masa kini yang mengambil jalan singkat, tidak mahu diganggu anak atau bayinya semasa melakukan kerja-kerja rutin, mereka hadapkan anak-anak mereka di depan televisyen, kemudian, buka channel kartun,habis cerita! Lalu mereka berasa lega kerana anak-anak akan leka dengan keletah kartun di televisyen tanpa mengambil kira kesan daripada apa yang bakal anak-anak kita duplicate dari perangai kartun-kartun di dalam televisyen tersebut!

Maka, apabila sudah terbiasa dengan objek-objek kartun yang comel-comel, bergerak-gerak, animasi lah katakan, jadi segala macam benda yang kaku seperti buku-buku ini dirasakan bosan dan kurang menarik! Lalu kita sebagai ibu bapa mula membebel.... "Asyik tengok tv saja, buku mama, papa beli ni taknak pun baca!". Tunggu dulu! Sebelum anda keluarkan kata-kata itu, jom sama-sama koreksi diri. Adakah kita membudayakan tabiat suka membaca buku dalam diri kita? Adakah kita tanamkan minat membaca kepada anak kita sejak dia masih kecil? Tanyakan diri kita... Saya katakan kita, sebab soalan itu diajukan kepada saya juga...huhuu...

Jom kita mula asahkan minat membaca buku kepada anak-anak kita sejak berada di dalam kandungan lagi! Saya terjumpa buku ini di Eaton's Kota Kinabalu, sesiapa yang berada di Kota Kinabalu, boleh dapatkan sendiri di sana, ya? Karangan Rizem Aizid, terbitan Ar-Risalah!

Bolehkah pupuk minat membaca sedari dalam kandungan? Bagaimana? Saya ambil satu cerita dari dalam buku ini, ya?

Kisah Thomas Alva Edison, Si Pencipta Mentol Lampu

Sejarah menyatakan, sewaktu kecilnya, Edison belajar di sekolah rasmi hanya selama 3 tahun sahaja. Bermakna, dia tidak pernah tamat sekolah rendah. Ibunya sengaja berhentikan Edison kerana sering mendapat markah buruk di sekolah, maka selebihnya Ibunya mendidik Edison sepenuhnya di rumah! Nampak tak kecekalan dan keazaman seorang ibu yang mahu anaknya pintar, genius? Siapa tidak mahu, kan?

Ibunya sering membacakan buku untuk Edison, mengajar Edison mengira, membaca dan menulis... Maka Edison menghabiskan masanya di rumah dengan belajar, membuat kajian dan eksperimen. Berkat dari dorongan dan didikan ibunya, Edison menjadi budak yang pintar, cerdas yang selama ini dianggap dungu luar biasa oleh gurunya...Bahkan dia termasuk di senarai 100 tokoh yang paling berpengaruh!

Apa hikmah dari kisah ini? Ya! Kejayaan seorang anak amat bergantung pada dorongan dan motivasi ibu bapanya! Jika ibu Edison boleh menyisihkan sebahagian wang belanjanya untuk membeli buku pelajaran Edison, dan berharap Edison akan menjadi 'Orang Besar', kita seribu kali boleh dengan pelbagai kemudahan yang tersedia pada masa kini, bukan?

Saya akan sambung lagi di lain masa.... InsyaaAllah...

Tuesday, 29 January 2013

Kenapa kita demam ?

Kalau kita demam saja, panadol lah jawabnya.

Ketahuilah dulu kenapa kita sakit demam, ini tidak, terus sahaja ambil panadol.
Dalam panadol tu ada paracetamol, penggunaannya yang terlalu kerap atau berlebihan kemungkinan akan mengurangkan sistem pertahanan badan kita untuk bertindak sendiri melawan demam. Terdapat kes seorang pramugari yang terpaksa melakukan dialisis sebulan sekali kerana penggunaannya yang melampaui had. Nak segar pun, gunalah bahan yang selamat, berkesan dan semulajadi. Ya, macam Shaklee!

Mengapakah tubuh kita mengalami demam?
Jangan tak tahu, demam ni merupakan natijah atau kesan, dengan kata lebih tepat lagi 'signal' kepada diri kita bahawa organ dalaman kita mengalami kerosakan.



Panadol adalah pain killer, bukannya penyelesaian sebab musabab kepada sumber demam itu tadi.

Kes yang biasa adalah demam, tapi dalam masa yang sama kita mengalami ulser. Demam terjadi disebabkan ulser. Ubati ulser itu dan insyaallah badan kita akan sihat semula.

Pernah kan kita terjatuh dan tak lama selepas itu kita demam? Ha,tepat sekali! Luka dalaman badan kita memberikan signal kepada kita melalui demam.

Serupa juga kesnya dengan batuk, selsema,kering tekak, keadaaan ini akan menghantar signal demam kepada kita supaya kita bertindak untuk memperbaiki kesakitan itu tadi. Bukannya makan pain killer.

Sebab itulah saya menyarankan kalian supaya mengambil makanan bernutrisi, senaman yang menyihatkan, pernafasan nan mendalam, minum air yang mencukupi.

Kalau dalam bahagian dalaman kita, biasanya dimulai dengan sel. Sel akan membentuk organ dan seterusnya organ akan membentuk sistem. Nah, perbetulkan imunisasi dan pembentukan sel sihat dulu, insyaallah yang lain akan mengikuti aturan sel, organ dan sistem badan anda.

Untuk anak-anak anda, sedari kecil ini, toddler, dampingkan mereka dengan makanan berkhasiat semulajadi seperti oat, kekacang, kismis, madu, kurma, buah-buahan supaya mereka tidaklah terlalu mengimpikan makanan segera atau makanan ringan yang pastinya merosakkan sistem badan.

Anak kecil yang alah makan, sakit kulit, batuk, selsema, lemah badan, kebanyakannya berpunca daripada pengambilan makanan yang tidak sihat.

Ubah kepada gaya hidup sihat!

3 serangkai Shaklee untuk saraf, sendi dan tulang


Sendi merupakan hubungan antara tulang sehingga tulang dapat digerakkan. Hubungan dua tulang disebut persendian (artikulasi).

Saraf adalah serat-serat yang menghubungkan organ-organ tubuh dengan sistem saraf pusat (yakni otak dan sumsum tulang belakang) dan antara bahagian sistem saraf dengan lainnya. Saraf membawa impuls dari otak ke pusat saraf.

Tulang atau kerangka adalah tiang tubuh Vertebrata. Tanpa tulang, pastinya tubuh kita ni tak boleh berdiri tegak.

Bayangkan keadaan atuk begini, solat dengan selesa, dapat menebas dengan berdaya, main gusti denan cucu. Opah pula bermain lari-lari nenek-nenek si bongkok tiga. Mama dapat bongkokkan badan dengan selesa, papa pula dapat main golf, angkat barang dengan selesa…

Nah, sebelum itu, anda sedia maklumkan bahawa saraf, sendi dan tulang yang sihat ini memerlukan usaha untuk menjadi sihat ini…

Bagaimana pula kalau anda dah terlambat? Ohh tidak! Dah tak sempat dah nak pulihkan sendi ini.

Belum, belum anda belum terlambat lagi….
Berikut saya sertakan tips penjagaan yang biasa dilakukan untuk memulihara keadaan saraf, sendi dan tulang-belulang.

1. Jangan sekali-kali mengangkat beban yang tak mampu kita angkat. Jangan memaksa badan.
2. Elakkan mengangkat beban yang ringan, apatah lagi yang berat secara berterusan tanpa mendapat rehat yang cukup untuk saraf, sendi dan tulang.
3. Untuk lelaki, apabila mengangkat beban, gunakan kekuatan lutut berbanding badan. Bagi wanita pula, gunakan kekuatan badan berbanding lutut apabila mengangkat beban.
4. Memakan vitamin, mineral, kalsium yang mencukupi.
5. Urutan pembetulan saraf , sendi dan tulang secara tradisional.

Secara disiplinnya, tips nombor 4 tadi perlu dilakukan secara berterusan.
Nah, inilah 3 serangkai Shaklee dating membantu!



Omega Guard – Memelihara fungsi-fungsi sendidan gout dengan efektif. Juga merupakan minyak ikan palaing tulen di dunia. Tak tipu woo…

OsteMatrix – menguatkan tulang, keretakan. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas serta sakit sendi.Meninggikan ketumpatan tulang kerangka. Memelihara metabolism kerangka dan pertumbuhan otot.

AJHT (Advanced Joint Health Tablet)
- menggalakkan mobility dan meningkatkan fleksibiliti. Meningkatkan fungsi sendi. Menyokong kesihatan sendi untuk jangka masa panjang. Melancarkan pergerakan tulang. Memberi kekuatan dan struktur kepada sendi. Meningkatkan keselesaan sendi seawal 5 hari!

Ha tersenyum tu kan? Jom sihat gaya Shaklee!

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

___________________________
Ummu Ain
[Shaklee ID No : 881669]
0136463442
bidadarikecilsayang@gmail.com

Monday, 28 January 2013

Pedoman bisnes Shaklee daripada Master Cery Mama Faiz dan Master Laila : AUDIO

Saya dan sumai berpeluang ke perasmian  Shaklee Kota Kinabalu pada 19 Januari lepas.
Sesi pagi saya tak dapat menghadirkan diri kerana anak kesayangan kami masih demam panas.
Alhamdulillah, kini telah pulih demamnya penangan cubitan Nutriferon yang kami berikan kepada anak kami, setiap kali kami mengambil Nutriferon ini.

Tersangatlah cemburunya apabila Encik Suami dapat bergambar dengan Lady & Boss, ya Master Lyna Noh dan Master Zainul. Takpe, petangnya pula saya bergambar sakan dengan Master Cery, Master Laila dan Master Ifah. Master Cery merupakan nenek saya. Mak saya yang tercinta adalah Wan Fatihanum yang comel itu :).




Berikut adalah rakaman audio yang sempat Encik Suami rakamkan semasa sesi dialog Suknit Kaur yang 'gorgeous' tu dan tentunya Master Cery dan Master Laila yang cantik menawan dan menarik tertarik mereka memang the bomb!

Ambil iktibar daripada rakaman ini dan kalian juga boleh mendownloadnya dengan klik pada icon 'download' di bawah.

Enjoy! Aura Masters untuk kalian semua :)

(Sesi dialog ini memakan masa 22 minit dan 21 saat cuma, hebat bukan?)

Energy booster untuk photographer







Dari pagi sampai ke malam, anda ke hulu ke hilir dengan kamera serta props yang berat. Terkadang tu tak sempat makan. Takkanlah photographer macam anda perlu mengambil minuman sintetik untuk energy booster anda?

Serlahkan tenaga semulajadi anda dengan cara semulajadi, selamat dan berkesan dengan Shaklee.

Energy booster ini dibawakan oleh Shaklee. Syarikat yang berpengalaman lebih dari 50 tahun dengan ujian klinikalnya. Multivitamin semulajadi pertama di dunia adalah ciptaaan Encik Shaklee ini.

Memperkenalkan NUTRIFERON dan CINCH Energy Tea Mix.




Nutriferon serbuk dibungkus dalan sachet stick berperanan meringankan stres dan kelesuan. Juga mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Serbuk berkuasa anti oksidan ini terdiri daripada biji labu, biji Plantango, Honeysucle Jepun dan bunga Sufflower ini sememangnya kombinasi ultimatum untuk kesegaran tenaga dan imunisasi anda. Anda seolah-olah dicaj semula secara semulajadi dan selamat. Ya, ia dimakan begu sahaja. Mudah bukan?



Cinch Energy Tea Mix pula berperanan untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan dengan kadar segera! Teh herba yang terdiri daripada  gabungan Matcha Green Tea Powder, Red Tea Extract, White Tea Extract dan Rooibos Red Tea Extract ini diadun secara semulajadi. Juga mengekalkan kecergasan tubuh secara semulajadi! Nah, tunggu apa lagi, bancuh ia dalam keadaan panas ataupun sejuk.

Selamat berkamera dengan penuh bergaya dan bertenaga!


------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk pembelian.

Sunday, 27 January 2013

Detoxifikasi, apa tu?

Dalam era yang serba nano ini, kehidupan kita diliputi dengan pelbagai toksin.

Udara yang tak segarnya, makanan dengan kimianya, daging dengan suntikan hormonnya, buah-buahan serta sayuran juga dengan suntikan hormon serta kimianya

Malaysia ni agak lewat juga untuk kembali ke kehidupan semulajadi, green bak kataorang putuh.
Dunia barat sejak 80an lagi dah sibuk untuk kembali ke dunia hijau, makanan organik, beg kain menggantikan beg plastik, kitar semula serta kempen pemuliharaan alam sekitar.

Natijah kepada gaya kehidupan dunia moden ini, memungkinkan kita senang dijangkiti penyakit, lemah daya tahan pastinya sebab DUA elemen utama iaitu luaran dan dalaman.

Faktor luaran adalah dunia disajikan dengan gaya kehidupan makanan dan minuman yang segera dan murah, tanpa mementingkan faktorkesan terhadap pengguna. Pencemaran udara, pembebasan gas toksin yang berleluasa tak kurang hebatnya menyumbang terhadap faktor ini.

Faktor dalaman pula ialah daya tahan kita sebagai pengguna, makanan yang kita pilih. Makanan yang berkhasiatkah atau makanan tidak berkhasiat?

Berikut, saya senaraikan beberapa cara yang biasa dilakukan untuk nyah toksin ini.
  • Bekam
  • Dialisis
  • Puasa
  • Makanan nutrisi
  • Pernafasan
Setelah melalui proses nyah toksin ini tadi, kita seharusnya meneruskan dengan gaya hidup nan sihat.
Sistem imunisasi kita akan menjadi lancar, seiring dengan darah kita yang sudah dibersihkan dari toksin. Namun itu tidak mencukupi. Harus mengambil suplemen untuk meningkatkan imunisasi serta memperbaiki sel yang telah berusia. Sebab itulah gaya kehidupan  yang sihat serta pengambilan makanan nutrisiyang seimbang memang membantu. Shaklee adalah faktor dalaman anda yang terkuat untuk detoksifikasi ini insyaAllah. Anda juga harus berdisiplin dengan meminum air yang banyak, kurangkan makanan tak berkhasiat dan melakukan senaman 2 kali seminggu.

Klik link di bawah untuk gaya Shaklee membantu anda nyahtoksin dan imunisasi.

   
Untuk tajuk healing process, anda boleh klik link di bawah.

Thursday, 24 January 2013

Lenguh? Sakit Sendi? Ada Ubatnya!


Anak itik Tok Wi Mandi dalam kolam,
Sakit Apa Tok Wi SAKIT SENDI TULANG,
Ubat Apa Tok Wi Ubat Limau Lelam,
Sakit Apa Tok Wi SAKIT SENGAL TULANG…

--Adoii! Sakit sendi …..Lengan…Pergelangan tangan…jari-jari… Pergelangan kaki, Lutut, Pinggul, dan bawah tulang belakang…
--Adoiii! Bengkak-bengkak sendi aku…!
--Eh…Eh…kenapa ni? Kekerasan sendi la pula…
--Sakit-sakit sendi, tak semestinya dah tua…
- Otot mengecil (Otot peha bagi arthritis sendi lutut).
- Semua Pergerakan sendi dan fungsi rasa terhad serta kurang upaya.
- Susahnya untuk melakukan tugasan tertentu.
- Aduh! Sakit bertambah teruk apabila pergerakan berlebihan.

Pernahkah anda rasa seperti di atas? Ini adalah tanda-tanda arthritis….

CEGAH SEGERA SEBELUM MELARAT! Dengan ADVANCE JOINT HEALTH TABLET yang terbukti BERKESAN SEAWAL 5 HARI. 






** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

___________________________
Ummu Ain
[Shaklee ID No : 881669]
0136463442
bidadarikecilsayang@gmail.com

Tuesday, 22 January 2013

Omega Guard Dan Alfalfa Selamat Untuk Ibu Menyusu Yang Ingin Kurus


Panjangnya tajuk hihi..takpe tajuk panjang asalkan sampai maksudnya. Ramai yang bertanya terutama ibu yang menyusu, bolehkah berdiet jika menyusu? Boleh tetapi ada caranya dan dengan produk yang betul. Jika tidak takut effect pada susu.

Inilah dia produk yang boleh maintain berat badan ibu kelihatan lebih langsing dan juga selamat pada bayi..juga sebagai tambahan adanya alfalfa sbg galagtague (penggalak susu).


Apa kelebihan Omega guard shaklee ni?Apa kandungannya?

Docosahexaenoic acid (DHA) and Eicosapentaenoicacid (EPA) are omega-3 fatty acids found in deep-sea cold water fish. DHA and EPA are known to reduce inflammation, promote proper brain, nervous system, and eye function and must be obtained through the diet.

Shaklee OmegaGuardTM is a dietary supplement containing fish oil. One serving of OmegaGuardTM provides 1000mg of omega-3 fatty acids including DHA and EPA. - dipetik dari website shaklee.

Apa kaitan Omega Guard Shaklee dengan Penurunan Berat Badan? Ikuti perkongsian dari Kak Chibi:

LEMAK JAHAT yang terkumpul dalam badan kita memerlukan LEMAK BAIK untuk menguraikannya dan membakarnya. Pengambilan LEMAK BAIK yang dimaksudkan bukanlah daripada sumber seperti mayonis, minyak masak atau lemak haiwan TETAPI daripada sumber pemakanan sihat seperti ikan salmon, sardine, walnut serta flaxseed. Salah satu LEMAK BAIK yang bermanfaat untuk tubuh badan kita adalah Omega-3 Fatty Acids.

Ikuti kisah Puan Norita yang mula menggunakan Shaklee OmegaGuard untuk menurunkan berat badan, Salah seorang pelanggannya mengatakan yang Lecithin lambat kesan kepadanya dan ingin mengambil Omega. Hasilnya sangat mengagumkan. Oh, Lecithin juga berfungsi sebagai pembakar lemak yea..

Berat badan turun dengan Shaklee OmegaGuard (Testimoni Pengguna)**

“Hari pertama saya amik 3 biji selepas lunch....sepanjang petang sehingga malam saya merasa sangat dahaga , hanya ALLAH sahaja yang tahu. Saya tak de rasa lapar tetapi saya rasa sangat dahaga. Air botol 1.5Liter peneman ke mana saya pergi. Dah minum 3 botol, tekak masih dahaga. Malam pun sama. Hmm memang pelik. Hari pertama lupa makan buah....so tak best ke toilet.

Hari kedua, saya cuba makan pagi pula, unik, sebab tengari saya cuma makan nasi 3 suap dah rasa kenyang tapi saya rasa sangat dahaga. So saya banyak minum air. Saya bancuh ESP, Meal Shake dan PD supaya saya lebih kenyang pada waktu tengahari. Malam memang tak berapa makan sebab dah kenyang dengan air. 

Hari ketiga, makan waktu pagi juga dan lebih kurang dengan hari sebelum ini. So saya dapati saya perlukan buah yang banyak supaya tak mudah sembelit ke tandas nanti. Apa yang best, perut senang kenyang. 

Berbanding saya amik lecithin dulu, saya mudah rasa lapar bila lambat makan. Mungkin sebab ia bakar lemak jadi badan perlu kalori untuk menggantikan yang telah dibakar. Beza amik Omega, mungkin sebab pengambilan 3 biji sehari buat badan panas, tekak juga beri signal dahaga agar minum lebih air. Bila kenyang air, kita tak berapa nak makan. 

Namun saya masih amalkan lecithin sebab ia bagus untuk elakkan bloated....kembung perut atau senak. 

Bagi yang takut gemuk kerana air, saya sarankan seminggu atau 2 kali sebulan pergi berurut. Ia sangat membantu selain bersenam setiap hari.Mungkin ada sesetengah orang boleh kurus sebab senam setiap hari dan amalkan cara hidup sihat terutama mereka yang mempunyai metabolisme yang sangat tinggi, tapi bagi saya, saya tetap perlukan ejen pembakar lemak ini iaitu Omega dan Lecithin. Bagi yang serius nak slim, sila dapatkan allfalfa dan herb lax untuk proses detox yang best! 

Namun apa pun perlu ingat, nak kurus, slim TAK BOLEH hanya bergantung pada supplement semata-mata , kita perlu amalkan cara hidup yang sihat, makanan yang sihat, serat yang banyak serta air yang mencukupi barulah semuanya seimbang.” Kredit : AnakkuWiraku

Ok, Kenapa boleh kurus dengan OmegaGuard??
Seperti yang saya nyatakan tadi, omega (fish oil) mengandungi Omega-3 Fatty Acid. 

Omega-3 Fatty Acids mempengaruhi pelbagai jenis hormone yang dihasilkan oleh badan termasuk LEPTIN yang merupakan hormone yang penting dalam pengawalan selera makan dan metabolisme. Ianya dihasilkan daripada lemak di dalam badan. Leptin akan menghantar signal kepada otak untuk mengehadkan rasa lapar. SEMAKIN RENDAH PARAS LEPTIN, SEMAKIN CEPAT ANDA AKAN BERASA LAPAR

Menurut satu kajian di the University of Navarra of Pamplona, Spain, Omega-3 Fatty Acids secara langsung dapat mengurangkan selera makan hasil kesannya terhadap tahap kelaparan seorang manusia. Ianya berkaitrapat dengan PENINGKATAN PARAS LEPTIN di dalam badan. Subjek kajian bagi satu kes kajian yang diterbitkan dalam “Appetite” tahun 2008 telah mengambil diet tinggi dengan Omega-3 Fatty Acids menunjukkan yang mereka kurang berasa lapar semasa dalam proses diet. Mengawal rasa lapar adalah salah satu kunci untuk berjaya dalam diet. Sumber : Livestrong

Saya pun nak mulakan diet dengan OmegaGuard.Selama ni ambil bila demam atau sakit je.Menarik sungguh..Almaklum, ibu menyusu ni selera makan agak tinggi (^-^) 

Kenapa pula perlu ambil Alfalfa bersama-sama Omega Guard?

Untuk buang lemak dalam badan, kita memerlukan fiber untuk mengangkut keluar lemak ini. Jika tanpa fiber, bagaimana lemak ingin dibawa keluar kan? Jadi, supplement yang selamat adalah alfalfa kerana ianya mengandungi fiber. Tambah lagi sebab ianya satu bonus berganda pada ibu kerana ianya juga boleh meningkatkan pengeluaran susu ibu. Sambil berdiet, susu pun makin bertambah. Cubalah pasti ibu-ibu sukakannya:)


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. --------------------------------------------------- Hubungi saya dengan sms ke 013 6463442 atau email bidadarikecilsayang@gm.com untuk maklumat lanjut.


Set berpantang Shaklee (Set C) Confinement Set Plus



Set Berpantang

iaitu Set C ini terdiri daripada

Vita-Lea - Pertumbuhan sel baru, penambahan tenaga segera, pelengkap nutrisi.
Vitamin B Complex - Pembinaan DNA dan sel-sel baru, meredakan senggugut. mengurangkan kelesuan
Vitamin C - Membentuk kolagen, tingkat sistem imun, mencantikkan kulit, kekalkan kolestrol sihat.
Zink - Mempercepatkan pemulihan luka, penguncupan uterus seperti semula,
Ostematrix - Kuatkan tulang, memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas, ringankan stres,
ESP-Energizing Soy Protein - Awet muda, stabilkan hormon, mengurangkan kesan parut, membaiki ingatan,

Monday, 21 January 2013

Apa keistimewaan menjadi ahli Shaklee?

Menjadi ahli Shaklee sangat cool!
Ni cerita yang asas dulu ya...

Membeli vitamin dengan harga yang ajuh lebih murah. Siapa tak nak lepaskan peluang ini kan?
Pulak tu dapat kumpul points dalam bentuk (UV), points ini akan dinisbahkan dalam bentuk
'cash'!

Jikalau anda serius untuk berniaga, dengan menjadi ahli ini, anda secara automatik adalah 'pengedar Shaklee' dan anda layak untuk berniaga. Jika anda sertai bawah tajaan kami, coaching percuma akan kami berikan supaya anda juga berjaya seperti kami, mungkin lebih berjaya lagi!

Hubungi saya, Ain Khadijah di 013-6463 442 atau emel di bidadarikecilsayang[at]gmail.com (saya akan uruskan urusan pendaftaran) atau boleh daftar sendiri ke branch Shaklee dan daftar menggunakan id : 881669 sebagai penaja anda. Jika anda mendaftar di branch, yuran sebanyak 65 dikenakan anda ambil terus 'member kit' di branch tersebut. RM 75 pula sekiranya anda mahu 'member kit' dipos terus ke rumah anda.

Member kit ini mengandungi senarai harga, pelan pemasaran, jurnal Shaklee dan perbagai tool kits bagi membantu penjualan Shaklee anda. kesemua ini disatukan di dalam beg hitam Shaklee yang menawan!


Ingat Shaklee? Ya... Selamat, berkesan dan semulajadi.

Klik link di bawah untuk mengetahui tentang Shaklee.

Shaklee tu apa?

Shaklee tu apa?

 "Membina kehidupan yang lebih sihat"



Shaklee ni sebenarnya syarikat yang menjual produk kesihatan.
Bukankah menghindar sakit jauh lebih baik daripada merawati penyakit?

Nah, itulah Shaklee, syarikat yang mengutamakan kajian lebih 50 tahun.
Produk kesihatannya mengcakupi penjagaan badan seperti:

-Awet muda
-Nutrisi padu
-Antioxidants
-Penjagaan tulang
-Penjagaan hati
-Penjagaan pencernaan
-Penjagaan jantung
-Immunisasi
-Penjagaan wanita
-Nutrisi anak-anak
-Nutrisi sukan
-Penjagaan berat badan



Pastinya anda mahukan produk kesihatan yang selamat, berkesan dan semulajadi.
Itulah Shaklee!

Sila klik untuk bacaan lanjut judul di bawah

Apa keistimewaaan menjadi ahli Shaklee?

PENYAKIT KANSER PANGKAL HIDUNG?



" Baru semalam aku tau yang Doktor mengesahkan kawanku kena

Kanser Hidung

   Aku macam tak boleh terima kenyataan tu, dan apatah lagi kawanku...bila aku dapat tau dia kena kanser hidung, Stage 2, aku terbayangkan dia yang baru kahwin dan mempunyai baby boy yang baru 5 bulan....Ya Allah, macammana aku nak tolong dia??? Selama ni dia memang ada resdung..teruklah jugak.....tapi hari tu telinga dia bernanah...pastu bila dia bersin kuar darah......dia ingat hanya masalah resdung....bila pergi HUKM, doktor amik sampel darah dia...dan semalam resultnya... dia didapati kena Kanser Hidung.....husband dia pun kawanku jugak....kami sama-sama satu ofis....aku belum bersedia nak bertemunya, aku takut dia belum bersedia untuk bertemu dgn semua orang, kata husband dia, kawanku asyik menangis jer....maybe dia kena buat KIMO therapy lepas ni....Ya Allah, kesiannya kat anak dia....yang masih memerlukan kasih sayang seorang ibu....Korang boleh tak bagi pendapat...macammana dan bagaimana aku nak tolong dia?? Ada apa-apa ubat tak yang boleh mengubatinya???"  Sumber Drama Queen 

Jika situasi ini adalah anda, apakah yang anda akan lakukan?

Kanser ini amat sukar dikesan pada peringkat awalnya. Info dari sini.

Bahagian 'naso' (hidung) dan 'faring' (tekak) adalah kawasan kanser ini kerap terjadi. Boleh merebak ke bahagian tulang atas/belakang dan paru-paru.

Punca penyakit:

- Genetik
- Jangkitan virus Estein Barr yang terdapat pada alam sekitar
- Mereka yang terlalu banyak memakan ikan salai/kering

Simptom:

1. Pembengkakan pada salah satu bahagian atas leher (kelenjar)
2. Pendarahan yang sedikitpada hidung yang berlaku secara tiba-tiba
3. Keluar kahak berdarah
4. Hidung akan tersumbat sebelah
5. Kepekakan pada sebelah telinga
6. Mata juling dan rabun sebelah

Biasanya Doktor akan suggestkan pesakit untuk menjalani rawatan kimoterapi yang mana, semua sel dalam badan akan DIMUSNAHKAN!

Pesakit yang menjalani kemoterapi dan radioterapi tetapi selepas itu penyakit berkenaan menyerang kembali perlu menjalani pembedahan.

Jika masalah terjadi di leher, pembedahan membuang bahagian diserang kanser akan dilakukan manakala jika di hidung, pesakit akan menjalani prosedur endoskopi.

Lebih kurang 70%s pesakit kanser hidung mempunyai bengkak di leher yang berbentuk berbiji-biji. Sumber disini.  

Kesannya, pesakit akan menjadi semakin kurus dan botak. Sebenarnya, menurut Dr Tamilselvan kebanyakan penyakit berpunca daripada sama ada imun kita terlalu tinggi atau terlalu lemah. Maklumat lanjut, klik

Apabila seseorang itu menghidap kanser, banyak sistem imunisasi badan yang mati disebabkan oleh rawatan kimoterapi. 

Jadi, kita perlukan sesuatu yang boleh mengimbangi dan menguatkan sistem imunisasi 
dalam badan supaya ia dapat bertindak mengesan virus jahat dan melawan penyakit.

Suplement yang sesuai ialah;



1. VIVIX - Mengimpak 4 mekanisma utama penuaan selular, menolong/membantu/menjaga/memelihara kesihatan jantung, otak, sistem imunisasi badan, kesihatan sendi, perlindungan anti oksidan, peningkatan tenaga pada tahap selular, serta memelihara kesihatan pengidap. (dengan mengambil 1 sudu VIVIX, 2x sehari)

2. NUTRIFERON - Mempertingkatkan sistem imunisasi badan (2 sachet, 2x sehari)

3. VITA E - Melindungi sel-sel dari radikal bebas dan menghalang pertumbuhan sel KANSER! (2 biji, 2 kali sehari)

Baca juga ;
Ketabahan Pesakit Kanser
Kanser Pangkal Hidung 2
Jangan Ambil Mudah Hidung Berdarah
Kanser Telinga, Hidung, Tekak Masih Boleh Dirawat
Dr. Mercola : Kemoterapi Membunuh Bukan Menyembuh

------Masih mahu kemo? Pilihan di tangan anda!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Tuesday, 15 January 2013

Set 3M Shaklee bagi ibu menyusu






Multivitamin lengkap dengan 
  • zat besi-melancarkan system pernafasan,
  • Vitamin B-Melancarkan system saraf, mengurangkan stress, 
  • Vitamin C-menguatkan daya ketahanan badan dari penyakit
  • Kalsium(Ostematrix)-menguatkan tulang dan gigi 
  • Alfalfa – penghasilan susu ibu dengan cepat 
  • ESP-memberikan tenaga, menggebukan kulit cantik 

2. Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.

3. Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan keputihan

4. Sesuai untuk lactose intolerent



Kesemua vitamin ini berfungsi untuk member ketahanan daya tubuh badan si ibu, tenaga tambahan, si ibu kurang stress dan seterusnya keadaan ini memungkinkan proses penghasilan susu ibu dengan banyak!

Perlu difahami, set 3M ini hanya berkesan jika

1. Faham konsep supply & demand
2. Pam secara konsisten, 2-3 jam sekali
3. Minum air sebanyak 3 liter setiap hari


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Friday, 11 January 2013

Selamat menjadi mama




Sedar tidak sedar, hari yang dinanti-nanti telah tiba. Sujud syukur! Kini anda bergelar seorang ibu.

Bermulalah fasa seterusnya sebagai seorang ibu, Ya, menjaga perkembangan fizikal, mental, emosi dan juga spiritual terhadap cahaya mata yang telah anda lahirkan.

Penjagaan fizikal-mental-emosi-spiritual ini sebenarnya berkhasiat bermula dari ibu-bapa itu sendiri.
Kitalah yang menerapkan pendidikan awal dengan mempraktikkan sendiri kata-kata positif, menjaga kebersihan dan kesihatan, memakan makanan berkhasiat dan paling penting, menjaga disiplin rohani iaitu solat, mengaji, zikir dan seumpamanya.

Kelakuan yang kita praktikkan ini, akan diinstall di dalam sanubari sang anak dengan penyusuan.
Oleh itu, tidak hairanlah jika anak yang menyusu badan ini lebih mendengar kata, lebih cergas dan lebih pintar.

Memang, penghasilan susu disebabkan faktor 'supply and demand', tetapi ia tidak bermaksud kita tak boleh mengambil 'supplement' untuk membanyakkan, mengkayakan khasiat untuk si manja ini.

Jangan tak tahu, susu yang berkhasiat, iaitu sedikit kekuningan, anak akan cepat kenyang dan mudah tidur.
Dengan gaya hidup yang seba moden ini, penghasilan makanan berkhasiat untuk ibu yang menyusukan anaknya, memanglah agak sukar, kecualilah si ibu ini tadi pemilik kedai makanan semulajadi.

Makanan yang membanyakkan pengeluaran susu adalah
soya, longan, halba, ikan tenggiri, lobak putih, kurma, coklat. Seperti saya katakan tadi, penyediaan makanan ini sangat mudah jika kita mempunyai chef sendiri. Chef itu harus hygenic!

Paling penting, si ibu tidak stress supaya banyak susu yang dapat dihasilkan akibat ketenangan sang ibu.
Happy kata orang putih.

Dalam Islam amat dititik beratkan tentang penyusuan ini, sehingga 2 tahun! Malah pemilihan ibu susuan yang baik pekerti juga dititik beratkan.

Hero Shaklee datang membantu dengan kajian klinikalnya, 50 tahun dalam sejarah pembuatan vitamin berasakan bahan semulajadi (bukan sintetik!) berkesan untuk membantu ibu jelita seperti anda!

Berminat?

Baca seterusnya mengenai 3M*  ini. *making more milk

Imunisasi beraksi!





Kalian tahukan 'Imunisasi' ni? Ya.. tepat sekali!
Ia adalah suatu sistem pertahanan dalam badan untuk halang virus masuk ke dalam badan kita.

Nah, itu kita perlukan antibodi utuk tumbuk itu virus.

Apabila kita dah meningkat usia, sistem imunisasi dalam badan kita semakin lemah.
Kita perlu makan makanan tambahan untuk 'boost' kan balik antibodi tu.

Memperkenalkan, Vivix dan Nutriferon! Juga Vitamin C!
Eksklusif untuk anda daripada Shaklee.

Vivix
- melindungi sel, caj tenaga sel, membaiki sel/DNA, tingkatkan prestasi sel, anda akan muda!,membentuk sel baru, Sila beli sebelum kehabisan dek Artis Korea yang terlalu gilakan kemudaan.

Nutriferon
 - juga digunakan di hospital untuk rawat pentakit hepatetis B, kanser, HIV
Ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima pada tahun 1954.
Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari. Melawan kanser dan tumor. Meringankan stres dan kelesuan
dan melindungi dari influenza.

Vitamin C
-Membentuk Kolagen, mencantikkan kulit,mengekalkan kolestrol sihat, singkatkan waktu pemulihan badan, meningkatkan sistem imun.



** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Tuesday, 8 January 2013

Rahsia keluarga sihat dan bertenaga bersama 3 Gems Shaklee




Keluarga anda Super Aktif!

Si manja anda pulang dari sekolah, terus ke kelas KAFA, petang bermain di padang dan malamnya tuisyen pulak. Tak jadi masalah dengan meminum Meal Shake Shaklee!
Patutlah! Sebab ianya bersumberkan protein dengan vitamin dan mineral.

Papa memandu ke kampung, jarak yang jauh? Main Futsal?"
Berjogging? Minumlah Performance Shaklee. Ianya menyalurkan banyak tenaga dek elektrolitnya yang banyak.  Papa akan segar kerana ia menyokong tahap hidrasi. Air dalam badan akan cukup.

Mama takkan senang marah sebab hormonnya stabil dengan pengambilan ESP ini. Mama cantik dan kulit mama gebu dan mama nampak muda. Segala kerja rumah memasak, membasuh, mengemas rumah mama 'settle'kan  dengan  kurang penat. Huyooo!

3 gems ini amat sesuai di bulan Ramadhan juga!
Kesemua minuman di atas ini terbukti secara klinikal dan yang paling penting,



 ia semulajadi!


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut. 

Sunday, 6 January 2013

5 tips makan vitamin dengan betul.




Kebanyakan masyarakat di Malaysia ni main hantam saja makan vitamin ni.
Dalam apa jua perkara, ilmu adalah penting.

Jangan tak tahu, sebenarnya sebahagian vitamin tidak berkesan jika dimakan dengan sebahagian vitamin yang lain!
Maka dengan itulah, harus menambah ilmu mengambil vitamin dan supplements ini.

Yang akan dikongsikan di sini adalah basic ya?

1) Menggunakan air mineral paling dialu-alukan. Air masak lagi best daripada air sejuk.

2) Satu jenis pil pada satu masa, disertai dengan meminum air selepasnya. Kemudian diteruskan dengan vitamin seterusnya. *BUKANNYA 7 Vitamins makan sekaligus dan sekali saja minum air selepasnya.

3) Fahami aturan vitamin, selepas makan atau sebelum makan.

4) Jika ingin mengambil 'caffeine', jarakkan waktunya selepas memakan vitamin.

5) Pastikan jumlah yang tepat. Hanya setelah anda punyai kefahaman, barulah anda boleh mengamalkan 'adapt to changes'.

All is well!

Teknik Marmet Yang Ibu Menyusu Perlu Tahu

Apa Itu Teknik Marmet?

Teknik Marmet adalah satu cara pengeluaran susu ibu menggunakan tangan semata-mata tanpa menggunakan sebarang alatan lain terutamanya pam. 



Sekiranya teknik ini diamalkan dengan cara yang betul, kadar pengosongan kilang susu adalah jauh lebih baik daripada menggunakan pam. Ini kerana, kita lebih mengenali tubuh badan kita sendiri dan tahu di mana kunci atau pun aliran khusus yang perlu diperah. 

Di samping itu, Teknik Marmet ini juga sebenarnya mampu menghasilkan lebih banyak pengeluaran susu berbanding menggunakan bantuan pam. Mengapa ini berlaku? Ini kerana, apabila kita menggunakan tangan, maka berlakulah 'sentuhan kulit ke kulit' yang mana mampu merangsang penghasilan susu. Seterusnya membantu kita mendapat lebih banyak bilangan 'let down reflex' iaitu situasi di mana susu memancut keluar dengan kadar yang banyak dan laju tanpa perlu usaha yang banyak.

 Pada waktu ini, payudara kita akan mengalami rasa yang agak berdenyut dan membengkak. Berbanding dengan pam yang semestinya berunsurkan plastik ataupun getah, menyebabkan tubuh badan kita tidak bertindak balas dengan sewajarnya bagi menghasilkan susu.

Paling penting, Teknik Marmet tidak cerewet dan mudah diuruskan kerana ia hanya memerlukan tangan untuk memerah ;) 

Bahaya Amalan Teknik Yang Salah. 

Apa jua yang kita lakukan, pasti bakal mengundang padah jika tidak dilakukan dengan betul. Begitu juga dengan Teknik Marmet. Teknik Marmet yang tidak dipraktiskan dengan baik bakal merosakkan jaringan ataupun aliran-aliran susu pada payudara. 


Ia juga boleh membuatkan payudara kita menjadi melecet, merah mahupun bengkak. Selain itu, kita sendiri pasti serik untuk memerah menggunakan tangan pada masa akan datang dek rasa sakit dan perit yang kita alami.  

Cara Memerah :

1. Teknik Marmet hanya memerlukan 3 jari iaitu ibu jari, jari telunjuk dan jari tengah. 


2. Jari-jari ini perlu diletakkan di atas kawasan aerola (sedikit atas, lebih kurang 1cm dari kawasan aerola).


3. Letakkan ibu jari di bahagian atas aerola (kita panggil situasi pukul 12). Letakkan jari telunjuk dan jari tengah di bahagian bawah aerola (pukul 6).  Dapat dilihat, jari telunjuk dan jari tengah perlu berada setentang dengan ibu jari. Apabila jari telunjuk dan jari tengah berada pada kawasan 'pukul 5' sedangkan ibu jari di kawasan 'pukul 12', ia adalah salah. Begitu juga apabila jari bawah itu berbentuk melingkari payudara ia juga salah. Pastikan dengan teliti kedudukan ketiga-tiga jari ini. 


4. Tanpa meregangkan jari, dorong jari-jari tadi ke arah dada. Individu yang mempunyai payudara yang bersaiz agak besar, perlu angkat payudara dahulu sebelum mendorong ke arah dada. Lakukan dalam gerakan memutar dan lembut seperti sedang menggeletek. Lakukan dari kawasan atas menuju sehingga ke aerola. Payudara juga boleh digoncang dengan lembut secara memutar. 


5. Sewaktu jari-jari berada jauh dari kawasan aerola, gerakan ini dipanggil PUSH dan apabila jari-jari berada di kawasan aerola, ia dipanggil ROLL. Tekan kilang-kilang susu menggunakan jari dengan lembut sehingga kosong. Teknik yang betul tidak akan mendatangkan rasa sakit kepada anda. Pastikan anda menggunakan TIGA JARI yang dinyatakan tadi, bukan jari-jari lain mahupun tapak tangan. 


6. Ulangi langkah secara berentak seragam, mengikut rythm. Push, roll, posisi jari yang tepat, push dan roll semula. Ulang sehingga kilang susu kosong.

 7. Putar gerakan mengikut arah jam atau berlawanan. Pastikan kedudukan jari di dalam kedudukan 12-6, 11-5, 10-4 dan seterusnya. Jalani setiap putaran sehingga kilang susu kosong. 

8. Gunakan tiga jari utama itu pada tangan bersamaan setiap payudara. Contohnya payudara kanan, gunakan tiga jari tangan kanan. Bagi payudara kiri, gunakan tiga jari daripada tangan kiri.  

 Elakkan!

1. Menekan sambil mendorong/mengheret jari jemari anda. Tindakan ini boleh membuatkan payudara melecet. 


2. Menarik-narik puting payudara. Tindakan ini boleh merosakkan lapisan-lapisan lemak pada aerola. 


3. Meramas-ramas payudara (squeeze). Tindakan ini akan melukai payudara anda dan memberi kesan kepada kilang susu anda. Payudara juga cenderung bengkak apabila anda melakukannya. 


Credit 


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


------ Hubungi saya dengan sms ke o13 646 3442  atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Saturday, 5 January 2013

10 Fakta Bayi Dalam Kandungan



1. Di sekitar usia 3 bulan usia di dalam kandungan, bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya kembali sebagai air kencing. Ini untuk melatih sistem pencernaan dan perkumuhannya.

2. Bayi boleh menangis sejak di dalam perut lagi. Sekitar usianya 3 bulan, peti suara sudah mula terbentuk dan bayi sudah mula menangis tetapi dalam diam.

3. Seawal usia 4 bulan, bayi mula meneroka ruang di sekelilingnya. Dia mula bermain dgn tali pusatnya, menghisap ibu jarinya sendiri, berenang-renang, menendang sekelilingnya dan berpusing-pusing di dalam kantungnya. Tetapi lazimnya ibu yang baru pertama kali hamil tidak akan menyedari pergerakan bayi sehigga usianya 5 bulan.

4. Ketika usianya memasuki 4 bulan, bayi akan mula tersedu untuk melatih sistem pernafasan. Bila bayi tersedu, ibu dapat merasakan getaran halus atau denyut halus di perut.

5. Pada usia 5 bulan, bayi mula memberi reaksi kepada bunyi di luar perut ibunya dan akan menutup telinga dengan tangannya sendiri apabila mendengar bunyi kuat.

6. Sekitar usia 6 bulan, memori bayi mula terbentuk dan bayi dapat mengingati dan mengenali suara ibu bapanya dan mula meneroka anggota tubuh badannya.

7. Seperti kita, bayi di dalam perut juga bermimpi seawal usianya 7 bulan. Aktiviti bermimpi ini akan melatih perkembangan otak bayi.

8. Apabila otaknya sudah terbentuk, bayi akan dapat merasai kesakitan sejak di dalam rahim lagi. Apabila ibu tertekan atau stress, emosinya juga terganggu dan menyekat perkembangan mentalnya.

9. Sebaik sahaja deria rasanya terbentuk, bayi juga dapat merasa makanan yang dimakan oleh ibunya dan boleh mengerutkan dahinya dan memuncungkan mulutnya sebagi reaksi kepada rasa pelik makanan yang dimakan oleh ibu.

10. Sebaik sahaja lahir, pertama kali bayi membuka mata, anak matanya akan membesar untuk menampakkan kecomelannya untuk memikat hati orang di sekeliling terutama ibu bapanya. Sebab itulah bayi nampak comel.



credit

Friday, 4 January 2013

Legakan sakit sendi tulang anda dengan Shaklee AJHT






Advanced Joint Health Tablet (Bahan Semulajadi)

Ada sakit sendi tulang? Pergerakani terasa lambat?

Ni ada satu tablet dari Shaklee yang dapat legakan sakit sendi tulang. Tablet ni 'top up' makanan lain yang nak 'support' sendi tulang.

AJHT ni ada juga Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk tingkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100% asasnya bahan mineral.

Sssuai untuk atok, aki, nenek, opah, tok, tok papa dan tok mama. Grand dad and grand mom pun sesuai juga.

" Anak itik Tok Wi mandi dalam kolam, sakit apa Tok Wi ? Sakit sendi tulang. Ubat apa Tok Wi, Tablet AJHT!"


Sekarang ni atok dah boleh main golf! Tak pun pergi menebas! Yahooo!

Sekarang ni tengah promosi, beli 6 percuma 1.  Bolehlah dihadiahkan kepada saudara atau sahabat terapat yang sakit sendi.
Pasti mereka menari nanti punyalah!



 (PM me at bidadarikecilsayang@gmail.com or sms me at 013 6463442  to buy this amazing item) 

Thursday, 3 January 2013

Shaklee Collagen Powder

Anda ingin awet muda? Berseri? Tak dimamah usia?

Bersedialah untuk alam baru dalam hidup anda.


Hubungi saya dengan sms ke 013 6463442 atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Wednesday, 2 January 2013

4 Petua semulajadi untuk melegakan sakit kulit kaki


Penyakit kulit adalah disebabkan kekurangan mineral dalam badan untuk menjanakan sel kulit tersebut, ataupun alahan kepada makanan tertentu.

Di sini akan saya kongsikan 4 petua semulajadi supaya kulit anda tak mengelupas, tak rekah, cukup air dan cantik!

1) Rendam kaki di dalam air laut (air garam pun boleh)

2) Ratakan cuka di bahagian kulit yang sensitif. Lakukan dengan disiplin. Setiap malam sebelum tidur ya...

3) Rendam kaki di kolam air panas semulajadi

4) Makan supplement semulajadi (Shaklee)*



  • Nutriferon – sebagai immune booster dalam badan. 
  • B-Complex – boleh kurangkan rasa stress. Stress boleh menyebabkan psoriasis mudah merebak. 
  • Vitamin C ada kolagen. Mengikat sel-sel yang terbentuk. Nak bagi kulit itu tak terlalu mengelupas. 
  • GLA - bagi menstabilkan hormon dalam badan. 
  • ESP – mengandungi protein  membentuk sel kulit baru dalam badan. Milk booster juga ni.

  •  Hubungi saya dengan sms ke 013 6463442 atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.