Monday, 25 March 2013

Cinch Energy Tea Mix – Teh Istimewa Shaklee




Tempoh hari dalam suratkhabar ada keluar berita menyatakan teh yang dijual di kedai-kedai (teh timbang) boleh menyebabkan kanser. Sedangkan teh sebenarnya mempunyai banyak khasiat, terutama teh merah (Rooibos), teh putih dan teh hijau. Teh putih? Jujurnya saya pun tak pernah tengok teh putih ni macamana rupanya.
Untuk minum berjenis-jenis teh ni macam susah aje. Takkan sehari nak minum 4-5 jenis teh kan?

Ada penyelesaiannya…

Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih. Bahan-bahannya secara details:
·         Taurina
·         Maltodextrin – bahan daripada jagung
·         Rooibos Red Tea Extract –tumbuhan herba dari Afrika … dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
·         Green Tea Extract
·         White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
·         Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dai Jepun (the greener than green superfood)
Kalau nak cerita faedahnya memang panjang, jadi cukuplah cerita tentang teh-teh aje kot. Yang lain-lain mungkin saya cerita di lain lembaran.
Teh-teh merah, hijau dan putih ni digunakan sejak zaman berzaman dalam perubatan Cina. Antara kegunaanya:

·         Anti-mikrob
·         Imunostimulan
·         Anticarcinogenic
·         anti-inflammatory
·         perlindungan terhadap penyakit jantung
·         Anti oksidan – perlindungan dari kanser
·         Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
·         Mengawal kerosakan DNA
·         Menurunkan paras kalori dan kolesterol
·         Detoxifiers
·         Stimulator tenaga &  kehilangan lemak

Adunan Proprietari Teh Putih, Merah dan Hijau Matcha yang ada umph!
Teh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi dan rasa nyaman.

•    Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.
•    Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
•    Peningkatan tenaga segera.
•    Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.


Satu paket teh ini mengandungi 28 sticks (seperti dalam gambar). Harganya RM119 termasuk postage. Kalau nak jimat boleh buat satu jag. :)

Jadi penggemar teh tak perlu risau lagi dengan ancaman kanser, teh ni boleh membantu mengelak kanser!

Nak Cuba? Boleh hubungi saya untuk harga yang istimewa dan konsultasi PERCUMA!
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
--------------------------------------------------- 
Hubungi saya Ummu Ain dengan sms ke 013 6463442 atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Like Page di FB ; http://www.facebook.com/bidadarikecilblog untuk mendapat info dan tips-tips PERCUMA setiap hari! :)