Monday, 25 March 2013

MEALSHAKES MEMBERI LEBIH TENAGA KETIKA BERSALIN?



Sambil-sambil saya membuat blogwalking, saya tertarik dengan kisah yang dikongsi oleh saudari PermataCintaku yang bercerita kisah kawannya minum Mealshakes sebelum dia melahirkan anak. Saya ingin berkongsi dengan pembaca di blog Bidadari Kecil bagaimana perasaannya apabila meneran ketika bersalin dengan penuh bertenaga! Jom kita baca sama-sama…

KISAH MEALSHAKES

Semalam pergi melawat sahabat baikku yang baru sahaja melahirkan bayi ketiganya. Kali ni tercapailah hasrat untuk mendapat 'baby boy' setelah kedua-dua sebelum ini adalah puteri.

Sembang-sembang dengannya semasa datang melawat, katanya ini kali pertama dia bersalin tanpa menggunakan sebarang ubatan. Kedua-dua kelahiran terdahulu beliau mengambil epidural tetapi kali ini belum sempat nak ambil, sampai hospital dah buka 7cm. Alamak, hati dah berdebar sebab dia ni macam diriku juga jenis tak tahan sakit.

Tapi teruja juga mendengarkan ceritanya. Sebelum pergi hospital dia ada bawa bekal  MEALSHAKE SHAKLEE sebagai memberikan tambahan tenaga padanya semasa bersalin. Ini kali pertama beliau mencuba semasa melalui proses bersalin. Apa yang saya pun teruja mendengarnya, bila katanya bersalin kali ni tenaga memang berlainan dari yang terdahulu. Tenaganya lain macam, mudah sangat. Sakit kontraksi pun tidaklah terlalu kuat. Pendek kata sangat mudah bersalin kali ini. Alhamdulillah....

Balik dari melawat daku tersenyum sendiri, memang betul pun Mealshake kan berupa multivitamin dalam bentuk serbuk, jadi daripada minum air lain untuk dapatkan tenaga semasa meneran tu, apa salahnya mencuba mealshake kan? Tenaga yang sangat kita perlukan terutama masa meneran tu. Bila 'push' dalam keadaan yang tiada tenaga dan badan lemah, risiko pun makin tinggi.

Lepas ni jangan lupa kawan-kawan bolehla cuba mealshake jika inginkan tenaga yang lebih ye:) 
TAHNIAH sahabatku:) 

Seronok membaca? Hihi… Jadi, ibu-ibu mengandung atau berpantang, atau menyusu di luar sana yang mana ingin mencuba Mealshakes, bol eh hubungi saya. Harga yang istimewa khas untuk pembaca Bidadari Kecil! Harga pasarannya ialah; RM113.75(WM), RM121.25(EM).
Rasanya? Aduhaiii… Sedapppp! Pernah minum Vanilla Shakes Mc Donald tak? Mealshakes lebih creamy dan sangat sedap bila dicampur dengan ESP! Cubalah! 


Nak Cuba? Boleh hubungi saya untuk harga yang istimewa.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 
--------------------------------------------------- 
Hubungi saya Ummu Ain dengan sms ke 013 6463442 atau email bidadarikecilsayang@gmail.com untuk maklumat lanjut.

Like Page di FB ; http://www.facebook.com/bidadarikecilblog untuk mendapat info dan tips-tips PERCUMA setiap hari! :)