Sunday, 24 March 2013

Vitamin Romantis


Vitamin E Shaklee


Khasiat Vitamin E
 • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
 • Memperbaiki peredaran darah,utk memperbaiki tisu,
 • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
 • Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.
 • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan menguatkan dinding kapilari.
 • Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat,
 • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk)
 •  Merendahkan kadar kolesterol.
 •  Membantu mencegah kanser.
 • Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.
 • Vitamin E juga dikenali sebagai ‘vitamin cinta’ kerana ia boleh membantu dalam perhubungan suami isteri.

Info tambahan :Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.(source:Aula)

ketahui - 7 Rahsia kenapa wanita perlukan Vita E Complex ni

 1. Vitamin E membuatkan anda nampak muda, Vitamin E melambatkan proses penuaan.
 2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser
 3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan
 4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar
 5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka
 6. Pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap di aerola mengecil dan warna puting menjadi cerah semula
 7. vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.
Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.

DAN TAHUKAH ANDA Pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan. Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu? Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol - alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik. Apa hasilnya jika konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti? Jika anda konsisten dalam 14 hari, akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang.... 
Selain bagus untuk kulit, jika anda konsisten mengamalkannya, ia bagus utk anti penuaan, bantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dapat mencerahkan warna kawasan sekita aerola.